Onze visie

Turning waste into ART

Afval op de vuilnisbelten toveren wij om in een herinnering die voor eeuwig tastbaar is. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën. Jaarlijks wordt er 27,3 miljard kg katoen geproduceerd, waarvan 15% niet wordt gebruikt. 

Dit komt neer op 4,1 miljard kg katoen afval. Het merk Pure Waste gebruikt deze afval als grondstof voor hun blanco producten. Vervolgens bieden wij hun producten aan als basis voor jullie personalisaties. 

 

 

Pure Waste

Sinds kort werken wij samen met het merk Pure Waste.  De blanco producten worden geproduceerd met 60% katoen die gerecycleerd wordt uit de katoenen afval en 40% polyester die gerecycleerd wordt uit de afval van plastic flessen.  

100% gerecycleerde materialen dus wat een enorme impact heeft op het waterverbruik en de CO² uitstoot. Bij de aankoop van 1 hoodie bespaar je zo 3171 liter water en reduceer je de CO² uitstoot met 2,2kg. Dit staat in het label vermeld op elk product.

                                        Het productie proces 

1. Verzamelen en sorteren van de afval

Pure Waste producten zijn gemaakt van 100% gerecyclede grondstoffen. De primaire grondstof, katoensnijafval, wordt verzameld bij Cut, Make, and Trim (CMT)-fabrieken en gesorteerd op kwaliteit en kleur.

2. Recycleren

Elke kwaliteits- en kleurbatch wordt mechanisch gerecycled tot vezels. De kleur van het afval bepaalt de kleur van het eindproduct. Het voordeel van mechanische recycling is dat de kleur van de grondstof gedurende het hele proces behouden blijft.

3. Breien en weven

Het mechanisch geopende katoenafval wordt gemengd met chemisch gerecyclede polyestervezels uit PET-flessen. Daarna worden de garens gebreid of geweven, afhankelijk van het uiteindelijke gebruik van de stof.

4. Afwerking

Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik van de stof kan het afwerkingsproces verschillende fasen omvatten, zoals verdichten, borstelen en wassen. De uiteindelijke stof wordt altijd gewassen (5 liter water per kilogram) met uitsluitend niet-giftige enzymen.

5. CMT

Dit proces bestaat uit het snijden, maken en trimmen van het eindproduct. Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de CMT-fabriek, waardoor we een functionele en veilige werkomgeving hebben kunnen ontwerpen en creëren die aansluit bij onze visie.

6. Eindproduct

Ten slotte krijgen we duurzame, goede en hoogwaardige kledingstukken die 99% minder water verbruiken en 50% minder CO2-uitstoot genereren tijdens het productieproces dan vergelijkbare producten gemaakt van nieuwe materialen.

Duurzaam